Perpara vizites me mjekun

 

Sugjerimet e meposhtme mund t'ju ndihmojne per tu pergatitur para se te paraqiteni per vizite tek mjeku juaj.

 • Grumbullo dokumentet qe duhet ti sjellesh ne viziten me mjekun.

 • Kopje te cdo lloj testi, grafie, apo epikrize qe lidhen me problemin tuaj shendetesor. Nje liste me te gjithe medikamentet qe po perdorni aktualisht, perfshire edhe emrat e medikamenteve qe blihen pa recete, dhe te bimeve mjekesore.

 • Rishiko cdo keshille specifike te dhene nga mjeku juaj rreth dietes apo medikamenteve perpara vizites.

 • Nese keni deshire, kerkojini nje te afermi apo miku tuaj qe tju shoqeroje ne klinike. Ne vartesi nga lloji i konsultes, ju mund te keni nevoje per nje person qe tju dergoje ne shtepi.

 

Gjate vizites

 

 Per tu siguruar qe te perfitoni maksimumin nga vizita juaj, sigurohuni qe ta pyesni doktorin tuaj per cdo pyetje qe mund te keni dhe te shprehni cdo shqetesim tuajin. Ne ju sugjerojme qe te informoheni plotesisht rreth shendetit tuaj

 Nese nuk jeni te sigurte se cfare pyetjesh te beni, shikoni sugjerimet e meposhtme. Keto pyetje mund te lidhen ose jo me rastin tuaj, ne vartesi te gjendjes.

 

Rreth simptomave tuaja dhe diagnozes

 

 • Kush eshte diagnoza/gjendja ime shendetesore?

 • Sa serioze eshte semundja/gjendja ime dhe si do te influencoje ajo ne jeten dhe punen time?

 • Kush eshte ecuria (prognoza) afat-shkurter dhe afat-gjate e semundjes time?

 • Cfare e ka shkaktuar semundjen/gjendjen time?

 • Cilat jane semundjet qe mund te shkaktojne simptomat e mia?

 • A duhet te akzaminohem me teper per ndonje semundje te caktuar?

 • Per cfare simptomash duhet te jem i vemendshem?

 • Si mund te testohem per kete diagnoze dhe cfare do te me tregojne mua keto teste?

 • Cfare rreziku dhe cfare saktesie ka testi qe do te kryej?

 • Kur do ti marr pergjigjet e testeve?

 • A kam nevoje per ekzaminime te tjera?

 • A kam nevoje per vizite rikontrolli dhe nese po, kur?

 • A duhet te marr masa mbrojtese per te mos infektuar te tjeret?

 • Si trajtohet kjo semundje?

 

Rreth trajtimit tuaj

 

 • Kush jane opsionet e trajtimit tim?

 • Sa kohe do te zgjase trajtimi?

 • Sa eshte kostoja e trajtimit?

 • Kush eshte trajtimi i zakonshem per semundjen time?

 • Cfare rreziqesh dhe cfare perfitimesh ka trajtimi?

 • Cfare mund te ndodhi ne qofte se nuk marr trajtimin?

 • Cfare mund te ndodhi nese e vonoj trajtimin?

 • Cfare duhet te bej nese kam efekte anesore?

 • Si ta kuptoj qe trajtimi ka efekt?

 • Cfare duhet te bej nese harroj te marr nje doze te ilacit?

 • Cfare efekti do te kete tek puna ime apo tek aktiviteti im jetesor i perditshem ky lloj trajtimi?

 • Kush eshte ecuria (prognoza) ime afat-shkurter dhe afat-gjate.

 

Nese ju keni nevoje per kirurgji

 

 

 • Perse kam nevoje per kirurgji?

 • Cfare procedure kirurgjikale rekomandoni?

 • A ka me teper se nje menyre per ta kryer kete operacion?

 • A ka alternative tjeter trajtimi pervec kirurgjise?

 • Sa kushton operacioni?

 • Kush jane perfitimet e operacionit?

 • Kush jane rreziqet e operacionit?

 • Cfare ndodh nese une nuk e kryej operacionin?

 • Me cfare lloj anestezie do te kryhet operacioni?

 • Per sa kohe do te kem nevoje qe te rekuperohem pas operacionit?

 • Sa kohe do te qendroj ne spital?

 

Historiku

Spitali i Zemrës Dr. Roland Xhaxho është spitali i parë privat i hapur në Republiken e Shqiperisë në maj të vitit 2006. Deri në atë kohë shqiptarët duhet të udhetonin drejt Europës për të gjetur zgjidhje për sëmundjet kardiake sepse mjeksia shqiptare me gjithë përgatitjen e mjekëve në mungesë të teknologjisë moderne, nuk mundte t'ua ofronte!

Me pasionin, aftësinë dhe vullnetin e tij për t'iu qëndruar sa më pranë të sëmurëve kardiakë duke iu ofrur një shpresë, një mundesi shpëtimi, mjeku kardio - anestezist Dr.Roland Xhaxho, vendosi të hapi dyert e spitalit të pare privat në shqiperi. Ishte një nismë shumë e bukur por aspak e lehtë për në Shqipëri 10 vite më parë! Që në fillimet e kësaj nisme, tek ky spital kanë punuar dhe aktualisht vazhdojnë të punojnë shumica e emrave më të njohur të kardiologjisë dhe kardiokirurgjisë shqiptare. Në këtë spital gjetën terrenin, mundesitë dhe stimulin për të realizuar në praktikë pothuajse gjithëcka që shkenca bashkëkohore e kardiologjisë ofronte. Në këtë mënyre iu dha një shtysë përpara kardiologjisë dhe kardiokirurgjisë shqiptare. 

Jemi krenar që si spitali i parë privat i hapur në Shqiperi, kemi dhënë më zemër ndihmë për zemrat e mbi 20 000 pacientëve shqiptarë dhe kosovarë, duke zgjatur e përmirësuar jetën e tyre dhe duke sjellë harmoni në familjet e tyre.